Logo

Wie er nog nooit mee te maken heeft gehad, mag van geliuk spreken. Meestal zijn rugklachten gerelateerd aan werk, daarbij komt dat de werkdruk nog de grootste boosdoener is. Spanning of stress het wordt nog vaak onderschat. Medicijnen onderdrukken alleen de klachten, maar lossen niets op. Beter is het om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Een gerichte massage zet deze werking in gang en herstel zal na één of twee massages bijna vanzelfsprekend zijn. Ook voel je je een stuk minder gestrest, want door de massage wordt er o.a. dopamine aangemaakt, dit "gelukshormoon" zoals het ook wel genoemd wordt staat lijnrecht tegenover het stresshormoon cortisol. Je fysieke lichaam zal daarom gaan ontspannen en stressgerelateerde klachten verdwijnen dan vanzelf... 

Hoe werkt de massage... Jij hebt bepaalde klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, meestal zitten de blokkades in de schouders en/of de nek. Deze fysieke blokkades worden behandeld middels een gerichte massage van de desbetreffende spieren, in combinatie met een ontspanningsmassage, de werking van beide behandelingen doen je ontspannen en de klachten verminderen dan wel verdwijnen. 

Veel vorkomende klachten zijn pijn in de onderrug, meestal het gevolg van triggerpoints, of spieren die "gevoed" zijn met afvalstoffen, ook wel melkzuur genoemd. Water is het treintje van onze aan- en af-valstoffen, zonder voldoende vocht kunnen we niet optimaal functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt haalt ons immuunsysteem het vocht uit de huid en de spieren, om zo onze belangrijkste organen o.a. het hart, longen, nieren, lever goed te laten functioneren. Ook hier worden de klachten behandeld door druk uit te oefenen op de juiste drukpunten. Ook hier is de werking van een gerichte massage van de spieren in combinatie met een ontspanningsmassage één van de beste optie.