Massage Rijswijk wellness ontspanning

Omkleden voor de massage

Geef je massage aan iedereen?
Ik ben een gevoelsmasseur... om een holistische massage goed te kunnen geven moet ik de verbintenis kunnen maken met mijn massee. Ik heb ervaren dat ik meer in verbinding en meer vanuit mijn gevoel kan werken als ik vrouwen een massage geef. Dit is de reden waarom ik alleen vrouwen masseer. Als holistisch masseur doe ik dat op een professionele manier, respectvol met gevoel en ervaring

Een afspraak maken kan online, bij "Afspraak & Contact" of bellen, WatsAppen 06-2546.1386. Je kan je afspraak kosteloos verplaatsen/afzeggen. Ik plan één massage in een dagdeel, dat betekend dat ik maximaal 3 afspraken op een dag heb. Je ontmoet dus geen andere mensen. Geopend maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur. 

Waarom reageer ik niet?
Als masseur respecteer ik je wensen, als deze binnen mijn grenzen liggen maak ik graag een afspraak met jou. Houdt er rekening mee dat ik alleen massages geef aan vrouwen. Je mag mij alles vragen, wel met je (voor)naam erbij. ik reageer niet op anonieme vragen en bellers! Het is heel eenvoudig om via afspraak & contact een vraag te stellen of een afspraak te maken, vul het contactformulier in, ik stuur je meestal binnen twee uur een persoonlijke mail en als jij aangeeft dat je terug gebeld wilt worden dan doe ik dat, tevens gebruik ik bij een afspraak je 06-nummer om je een reminder te sturen. Mijn nummer is 06-2546.1386, mijn naam is Wim Overduin holistisch masseur en eigenaar van Massage Rijswijk Kerklaan 69 2282CG Rijswijk.

Op welke manier kan ik Massage Rijswijk bereiken?
Vanuit de regio Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Den Haag en Wateringen zijn wij goed bereikbaar met het openbaar vervoer, HTM bus 23, uitstappen halte Esdoornstraat (2 minuten lopen). Tram 1 en 15 uitstappen Herenstraat (5 minuten lopen). Tram 17 uitstappen Generaal Spoorlaan, (7 minuten lopen richting oude centrum). Het Hendrik Ravensteinplein gaat over in de Lindelaan, deze kruist de Kerklaan. Loop rechts de Kerklaan in, nummer 69 vind je schuin tegenover herenkapper Zonneveld, hoek Lindelaan/Kerklaan. De praktijk zelf is op de 1e etage. Met de auto vanaf de A13/A4 (Hoornbrug over 1e afslag links,Lindelaan oprijden deze kruist de Kerklaan, links af slaan.) Overdag is het gratis parkeren, na 18:00 uur is het betaald parkeren parkeer-zone: 32240. [Terug]

Kan ik met het Coronavirus mij veilig laten masseren?
Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je geen afspraak maken.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? 

 [Terug]

Masseur geef je ook massage aan huis?
Ik geef geen massages meer aan huis, je bent wel van harte welkom bij mij in de massagesalon Kerklaan in Rijswijk.

Wat doe ik vooraf aan een ontspanningsmassage?
Neem vooraf alle tijd, ontspan met een heerlijke douche en drink een glas thee of water. Gebruik liever geen mascara, make-up of sterk geurende deodorant. Laat sieraden e.d. thuis. Trek gemakkelijke kleding aan welke niet gevoelig is voor massageolie. Ga op tijd van huis zodat je je niet hoeft te haasten. Plan je afspraak zorgvuldig, neem na je ontspanningsmassage ruim de tijd voor jezelf, je hebt tijd nodig om deze energie te verwerken!

Wat moet ik meenemen?
In principe hoef je niets mee te nemen. Heb je last van voetschimmel, neem een paar schone sokken mee, die je in de praktijk kan dragen. Wil je je eigen bad-, hoeslaken of massageolie gebruiken, dat kan. Houdt er rekening mee dat na de massage je poriën open staan, het kan dus koud aanvoelen als je naar huis gaat.

Duo massage / Kan ik een introduce meenemen?
Een duo massage kan ik je helaas niet aanbieden. Wel kan je samen met je partner, vriend of vriendin een afspraak maken, je verblijft samen in de ontspanningsruimte, terwijl de één gemasseerd wordt zit de ander in de grote fauteuil met een glas thee of water. Je voelt je al zen door de warmte en de sfeer in de massagesalon. Neem eventueel een boek mee, stilte wordt wel op prijs gesteld!  [Terug]

Moet ik bloot?
Bij een lichaamsmassage hoef je niet bloot. Een ontspanningsmassage is heel persoonlijk, geef je wensen, maar zeker ook je grenzen duidelijk aan. Bij een lichaamsmassage houdt je je broekje aan. Er ligt een saunakilt (omslagdoek) klaar, deze bedekt borsten, buik en billen. Ik open deze omslagdoek als je op je buik ligt en ik sluit hem weer als we klaar zijn, zo loop en lig je niet bloot. Hoe minder knellende kleding je aan hebt hoe beter de massage werkt, toch kan je bij een nek/schouders/rugmassage in combinatie met de saunakilt zelfs je broek aanhouden. Alleen bij een sensitieve massages draag je geen onderkleding. [Terug]

Wat is een VIP-Ontspanningsarrangement?
Het VIP-Ontspanningsarrangement van Massage Rijswijk is werkelijk een schitterend cadeau aan jezelf. Dit arrangement duurt ruim twee en een half uur en is optimaal genieten van wellness for body and mind... Het arrangement bestaat uit een voetbad inclusief een manuele voetreflexmassage, aansluitend een lichaamsmassage (geen buik en borsten), armen, handen, een nek en hoofdmassage. Om het compleet te maken serveren we een heerlijk vers fruitdrankje, er is water en thee naar keuze. Bij dit arrangement kan je je broekje aanhouden, ook ligt er een saunakilt (omslagdoek) voor je klaar, deze bedekt borsten, buik en billen. Ik maak de saunakilt open als je op je buik ligt en sluit deze weer als we klaar zijn, zo lig en loop je niet bloot. Plan je afspraak zodanig dat je na je massage geen verplichtingen hebt!   [Terug]

Wat is een Sensitief VIP-Ontspanningsarrangement / full-body massage?
Een sensitieve VIP-arrangement is een full body massage incl. voetbad, voet- en hoofd-massage. Deze volledige lichaamsmassage met vloeiende bewegingen over het hele lichaam kunnen sensueel van aard zijn. De kracht van een sensitieve massage is bedoeld om zowel fysiek, mentaal, als emotioneel te ervaren, te voelen en weer bewust te worden wie we wezenlijk zijn. Deze massage werkt helend en maakt je sterker en bewuster. Tijdens de sensitieve massage draag je geen onderkleding! Als masseur geef ik deze massage met respect, gevoel en ervaring alleen aan vrouwen.

Wat als ik seksueel opgewonden raak?
Gevoelens kan en hoef je niet te onderdrukken, schaam je niet als je seksueel opgewonden raakt, het mag. 

Een holistische visie?
Massage Rijswijk is een holistische massagepraktijk. Een afspraak/massage is persoonlijk en wordt gegeven zoals jij het wilt ontvangen. De keuze qua massage is hierin bepalend en altijd binnen jouw grenzen. Als masseur geef ik een professionele ontspanningsmassage. Ik werk niet met tijd... maar op mijn gevoel, ik stop wanneer ik vind dat ik "klaar" ben. Het gebeurt regelmatig dat een afspraak voor een massage uit loopt, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Mijn massages geef ik vanuit een holistische visie; lichamelijk, geestelijk en emotioneel kunnen niet los worden gezien van elkaar, een verstoring van één van deze niveau's heeft gevolgen voor ons algemeen welzijn.  

Wat betekend holistisch? 
Holistisch betekent "het geheel". Vanuit de oosterse visie wordt ziekte gezien als gevolg van onbalans van een energetisch lichaam. Wanneer je kijkt naar het geheel, holistisch dus, betekent dit dat er niet naar de klacht wordt gekeken maar naar de oorzaak. Ons lichaam is een heel mooi en wijs instument. Alles wat je voelt, opmerkt aan spanning, gevoelens, sensaties en emoties, zegt iets over wat je op dit moment nodig hebt. Sluit je ogen maar eens en probeer te voelen wat jij nodig hebt... Als ik als holistisch masseur wat voor je kan betekenen dan hoor ik dat graag. [Terug]

Wat zijn de voordelen van een massage t.o.v. stress?
Massage is één van de veiligste en meest effectieve ondersteunende therapieën ooit. Door de specifieke massagetechniek ontstaat er een totale ontspanning van body and mind. Het lichaam maakt tijdens de massage dopamine en serotonine aan, deze hormonen stoppen de aanmaak van adrenaline en cortisol. Je merkt dat al tijdens je massage. Het fysieke lichaam heeft langer tijd nodig om te ontspannen, maar tijdens en nog lang na je massage zal je merken dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking is gezet. Je energetisch lichaam gaat weer stromen, het heft blokkades op. Het drinken van water is essentieel voor een gezond lijf. Het zorgt ervoor dat onze organen goed kunnen werken. Vrijgekomen afvalstoffen worden via de natuurlijke weg afgevoerd. Een mental massage levert een positieve bijdrage aan ons afweersysteem, hierdoor ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf en minder gevoelig voor stress. Bovendien is deze Wellness for body and mind niet alleen heel gezond, het is ook nog eens puur genieten... Maar een massage geeft je ook meer zelfvertrouwen. Wanneer je onzeker bent over je lichaam is aanraken wat vreemd, maar zoals met alles is aanraken een oefening om je zelfvertrouwen te sterken, hoe vaker je je laat masseren hoe gemakkelijker het wordt.

Mentale of emotionele stress heeft een grote invloed op ons fysieke lichaam. Door stress wordt er adrenaline aangemaakt vanuit dopamine, adrenaline hebben we nodig om te vluchten of te vechten. Bij langdurige stress wordt er cortisol aangemaakt om te overleven, dit ondermijnt ons afweersysteem, zo kunnen er serieuze gezondheidsklachten ontstaan, het haalt op de lange termijn veel energie uit ons lichaam, hier komt vaak de fysieke moeheid vandaan. Ook slecht slapen, een verminderd libido en gewichtstoename, vooral in de buikstreek kan je toeschrijven aan stress, het stresshormoon cortisol slaat namelijk vet op om te overleven. Hierbij horen ook rugklachten, hoofdpijn en verandering van de bloeddruk. Doordat het "stresshormoon" cortisol daalt tijdens en na een ontspanningsmassage en er endorfine, serotonine en dopamine wordt aangemaakt, draagt dit bij aan herstel. De oorzaak van de stress moet wel opgelost worden, kan je dit niet zelf schakel dan professionele hulp in. [Terug]

Ik heb ADHD / ADD help een massage ook bij mij?
Er is onderzoek gedaan naar welk effect een massage heeft op kinderen met adhd. Kinderen werden twee keer per week gemasseerd voor een tijd van twintig minuten gedurende enkele weken, de uitslag was verbluffend. Om ook de band te versterken tussen ouder en kind wordt er aangeraden om zelf je kind te masseren, dit hoeft niet altijd op de blote huid, maar kan ook met de kleren aan. De al bekende effecten van een massage werken ook in het voordeel bij kinderen, jong volwassenen en volwassenen met adhd / add.

Wat als ik een afspraak niet kan nakomen?
Heb je een afspraak gemaakt dan ontvang je, meestal een dag van te voren een reminder (sms-je). Kan je je afspraak niet nakomen, zeg deze dan zo snel mogelijk kosteloos af of verzet deze naar een andere datum.

Er is een contra-indicatie, wat nu?
Een ontspanningsmassage is een oppervlakkige massage, toch kunnen er contra-indicaties zijn waarbij het beter is om niet of eventueel aangepast te masseren. Bij twijfel is het verstandig om contact op te nemen met de behandelend arts. Informeer van tevoren altijd uw masseur.

Er wordt niet of aangepast gemasseerd bij:
•    koorts en griep (verzet of zeg je afspraak af).
•    infecties en ontstekingen.
•    (besmettelijke) huidaandoeningen,
•    geen voetmassage bij (voet)schimmel, kalknagels, eczeem of open wratten op de voet(en), neem schone sokken mee voor in de praktijk!
•    hartfalen (in overleg).
•    trombose/spataderen (geen of aangepaste massage van de benen).
•    de eerste 14 weken van de zwangerschap in overleg.
Als masseur behoud ik mij het recht om een massage te weigeren of aan te passen.

Wat kost een cadeaubon voor een massage?De prijs van een massagebon komt overeen met de prijzen van de ontspanningsmassages. Een massagebon is een jaar geldig en alleen bij Massage Rijswijk in te wisselen. Niet inwisselbaar voor contant geld. Je kan de cadeaubon afhalen in de praktijk of op laten sturen, de verzendkosten zijn voor rekening van de koper. In het laatste geval stuur ik je mijn bankgegevens, zodra het bedrag op mijn rekening staat bijgeschreven, wordt de massagebon dezelfde dag opgestuurd.

Welke massage vormen zijn er?
de meest voorkomende massage vormen: 4 handen massage, aromatische olie massage, ayurvedische massage, acupressuurmassage, bamboe massage, babymassage, bedrijfsmassage, bindweefselmassage, chakra massage, chinese massage (tui na), chocolademassage, cupping massage, duo massage, dynamische massage, energetische massage, erotische massage, full body massage, hamam massage, haptonomische massage, holistische massage, hot stone massage, indiase hoofdmassage, integratieve massage, intuïtieve massage, klassieke massage, kruidenstempel massage, lomi lomi massage, marma massage, metamorfose massage, ontspanningsmassage, orang malu massage, polariteitsmassage, reiki massage, sensuele massage, shiatsu massage, sportmassage, stoelmassage, sweda massage, tantristische massage, tantra massage, thaise massage, triggerpoint massage, voetmassage, voetreflexmassage, wellness massage, yoni massage, zwangerschapsmassage, zweedse massage.

Deel ons op Facebook!
Deel ons op Facebook (rechtsboven) je krijgt bij jouw eerstvolgende afspraak een hoofdmassage cadeau. Geef dit tijdens je afspraak even aan.

Hoe kan ik betalen?
Betalingen kunnen contant worden voldaan, of van te voren worden overgemaakt op rekening van Massage Rijswijk.

Hoe kan ik een klantreactie plaatsen?
Wanneer iemand op zoek is naar een massagepraktijk wil diegene zo goed mogelijk geïnformeerd worden. Ik stel het heel erg op prijs als je jouw ervaring wilt delen met anderen. Klik onderstaand op “vragen” en vul onderaan het vragenformulier bij bericht, jou ervaring/review in. I.v.m. privacy wordt bij het plaatsen van een review alleen je voornaam gebruikt.

Is je vraag er niet bij? durf te vragen, wel met je naam erbij...